Цього тижня до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «ТД «Київгазенерго» - одного з учасників злочинної схеми заволодіння газом, який тривалий час вживав заходів конспірації та переховувався від слідства на території рф.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, директора товариства було залучено у протиправну діяльність колишнього народного депутата України та його наближених осіб. У ході досудового слідства встановлено, що він брав участь у придбанні за заниженою вартістю природного газу у підконтрольній злочинному угрупуванню нардепа товарної біржі, а також подальшій його реалізації вже за ринковими цінами. Збитки від такої «діяльності» очолюваного ним підприємства склали понад 11,5 млн гривень.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 КК України.

8 травня 2022 року особу було затримано детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП у взаємодії із працівниками Держприкордонслужби і Національної поліції України.

11 травня 2022 року ВАКС застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 744 300 гривень застави.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Читайте також у «Вголосі»: звільнений з полону «азовець» одружився.  

ІА "Вголос": НОВИНИ