Про це сьогодні, 5 лютого, рід час брифінгу щодо організації охорони навчальних закладів міста розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, у місті 19 комунальних об'єктів знаходиться під охороною Муніципальної варти відповідно до ухвали сесії ЛМР від грудня 2017 року «Про затвердження Програми забезпечення охорони громадського порядку та безпеки комунальних об'єктів Львівської міської ради на 2018 рік». До цього переліку додадуть і школи, адже на сьогодні муніципали жодного навчального закладу не охороняють.  

«Ми вважаємо, що має забезпечуватись охорона удень, коли там перебувають діти. Така охорона на рік школі коштуватиме, а відповідно бюджету міста, близько 110 тисяч грн, –зазначив Юрій Діль. – Якщо охорона буде цілодобовою – потрібно близько 330 тисяч грн».

Він також додав, що у Львові є 120 шкіл. Школи для охорони муніципалів обиратимуть у всіх районах міста. На початок оберуть 10-15 закладів. Потім додаватимуть ще й інші. У пріоритеті школи у тих районах, де зафіксовані крадіжки чи часто біля закладів увечері відбуваються «збори».

«Охоронців забезпечать рацією, формою і посвідченнями Муніципальної варти. В одній школі буде 4 охоронців, які чергуватимуться через три доби. Можливо, це будуть люди, які вже працюють у школах. Якщо підходитимуть, можуть працюватимуть у штаті Муніципальної варти», – резюмував начальник управління безпеки міста.

Охороняти школи Львова у випадку виконання всіх необхідних кроків у міськраді у лютому, муніципали зможуть вже з березня.

Нагадаємо, у вівторок, 9 січня, у Львові на вул. Симоненка, 6, невідомі скоїли розбійний напад на навчально-виховний комплекс імені В. Симоненка.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ