Хлопчик, який загинув сьогодні вранці, 2 червня, під час екскурсії  на водоспаді Кам’янка у Національному природному парку «Сколівські Бескиди», намагався зробити селфі. На жаль, заради гарного кадру дитина проігнорувала попереджувальні знаки та  огорожу, не втрималася на слизькому камінні й  впала вниз.

Про це «Вголосу»  повідомив директор парку Василь Приндак.
«Зараз водоспад повноводний і бризки від нього розлітаються дуже далеко. Каміння навколо мокре. І людина, яка туди вилізе та послизнеться, не встигає нічого зрозуміти і не має за що вчепитися», - пояснює він.
За словами начальниці управління освіти Львівської міської ради Зоряни Довганик, учня відразу ж кинулися рятувати вчителі. Проте, на жаль, не змогли нічого вдіяти.

Як повідомив головний фахівець сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Курус, рятівники отримали повідомлення об 11:56.  Прибувши на місце вони виявили, що дитина впала на низ водоспаду, зчепилася за дерево та перебуває підводою без свідомості. Рятувальники розпилили дерево та витягли хлопчика. Вже на березі його намагалися реанімувати. Але медики констатували смерть.

Загиблим виявився учень  шостого класу 82-ї школи Львова. Цього дня 44 школярі під наглядом трьох вчителів та двох батьків поїхали на заплановану екскурсію. Вона, на жаль, закінчилася трагедією. Вчитель, який намагався врятувати дитину, перебуває зараз у лікарні в Сколе з переохолодженням.

За словами директора парку Василя Приндака, екскурсії на цей водоспад є чи не найпопулярнішими з усіх маршрутів. Доступ до нього огороджений тросом, через який туристи дуже часто перелазять.

«Працівники парку кажуть, що і раніше були випадки, коли туристи ігнорували попередження, через що зривалися вниз та травмувалися. Але смертельний випадок у нас стався вперше», - розповів він.
Наразі екскурсії у парку не заборонятимуть. Але працівники парку разом з рятівниками обдумують нові засоби посилення безпеки.
«Можливо, поставимо подвійну загорожу», - каже директор парку «Сколівські Бескиди».
Раніше ми повідомляли, що на водоспаді Кам'янка загинув львівській школяр.

Фото ГУ ДСНС України у Львівській області.

Маріанна Попович для «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ