Напередодні 14 жовтня, річниці від Дня створення УПА в 1942 році, соцмережі зарясніли відеороликами, на яких школярі співають «Батько – Бандера, Україна – мати».

Як виявилося, ініціаторками флешмобу стали чотири львівські школярки, які виклали відео в TikTok. Далі його підхопили учні з інших міст.

В ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA дівчата розповіли про те, що близько місяця почули пісню про Степана Бандеру і вона їм дуже сподобалась.

На уроці історії одна з дівчаток вирішила зняти відео, де вони співають пісню. Записане виставили в соцмережі. Відео почало поширюватись на українських, російських пабліках в Telegram та Instagram.

«А вже ввечері ми побачили, що про нас говорить Сергій Стерненко у своєму відео, мовляв за нас згадує вже й російське телебачення. Це для нас був великий шок, ми цього не очікували, що відео так розлетиться», – зізнаються львівські школярки.

Водночас дівчата заявляють, що про їхню вчительку історії, на уроці якої було записане відео, почали поширювати неправдиву інформацію.

«Вона підтримувала нашу українську ідею, наш український флешмоб. На уроках історії розповідала про національну позицію щодо Незалежності і Самостійної ідеї України. Якраз на цьому уроці ми дізналися про діяльність Романа Шухевича, Степана Бандери, ОУН та УПА», – додали дівчата.

Нагадаємо, як раніше писав «Вголос», у місті Стрий на Львівщині до Дня захисників та захисниць України відкрили монумент героям АТО/ООС та Небесної Сотні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ