Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує на те, що Україна та ЄС зможуть нейтралізувати «Північний потік-2».

Про це він заявив після зустрічі з віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Маємо динамічний розвиток у напрямку зміцнення енергетичної безпеки, хоча нашій роботі перешкоджає реалізація російського політично мотивованого проєкту «Північний потік -2», який становить загрозу для нашої спільної енергетичної безпеки. Упевнений, що спільним зусиллями нам вдасться нейтралізувати цей проєкт «Північний потік-2», який несе ці ризики», - заявив прем'єр.

Шмигаль також обговорив з Домбровскісом ситуацію у Криму, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, питання Кримської платформи.

«Було підтверджене єдине розуміння нинішньої ситуації та відповідальності, зокрема Російської Федерації, у разі її розвитку. Росія – агресор – це підтверджує рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії", - зазначив він.

Прем'єр-міністр підкреслив, що санкції проти Росії мають залишатися, поки не будуть усунені причини їхнього запровадження, а саме до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи автономну республіку Крим.

Нагадаємо, сьогодні у територіальних водах Данії завершилося укладання труб другої нитки «Північного потоку-2»..

ІА "Вголос": НОВИНИ