Напередодні 30-ї річниці Незалежності українці з різних куточків світу надсилають тематичні відеопривітання. Вони присвячені Дню Прапора, який Україна святкує 23 серпня.

Українські громади та представники дипломатичних установ у багатьох країнах розгорнули національні стяги. Символічність акції зрозуміла - 30-метрові знамена розгортають на честь 30-річниці відновлення Незалежності України після періоду радянської окупації. 

Розкидані по всьому світу - та об'єднані єдиним стягом

Акції відбулись у різних містах на всіх континентах, окрім Південної Америки та Антарктиди. Велетенські жовто-блакитні прапори замайоріли у визначних місцях світу.

 « target=»_blank« rel=»noopener">



  • Посеред хмарочосів Франкфурту-на-Майні в Німеччині. Це місто - один з найбільших фінансових центрів Європи та світу. Саме тут розташовані штаб-квартири Європейського Центрального банку та Федерального банку Німеччини, а та також Франкфуртська фінансова біржа - одна з найбільших у світі.  Крім того, акції відбулись у багатьох інших містах Німеччини.
  • В Канаді українських стяг розгорнули у багатьох містах, зокрема й біля будівлі Парламенту у столиці країни Оттаві.
  • Особливо вражаючі кадри з Йорданії - український стяг на тлі червоних гір в серці Близького Сходу.
  • 30-метровий прапор України представники місцевої громади розгорнули у Римі. Акція, до якої приєдналась діаспора італійської столиці, відбулась неподалік замку Сант-Анджело. Це древня резиденція Римських Папа, яка слугувала укріпленою цитаделлю на випадок ворожого вторгнення. Вона збудована на місці мавзолею римського імператора Адріана, який і став основою цитаделі Вселенських понтифіків

 

  • В Мексиці український стяг розгорнули посеред пірамід Мая. Вражаючі споруди, збудовані загадковою цивілізацією індіанців, з'явились в період між VI та IX сторіччями нашої ери. вони успішно пережили своїх творців, цивілізація яких зазнала колапсу за кілька століть до вторгнення у Новий Світ європейців.
  • В США українські громади доєднались до акції у багатьох шатах та містах. Зокрема 30-метрові стяги замайоріли на сходах Капітолію, у столиці країни, Вашингтоні. Замайоріли українські прапори також у Центральному парку Нью-Йорка, який є одним з найбільш відомих у світі громадських просторів.

У французькій столиці українська діаспора організувала акцію біля собору Будинку інвалідів. Саме в ньому, похований Наполеон Бонапарт, один з найуспішніших воєначальників у історії та імператор Франції. Крім того, тут знайшов останній спочинок маршал Фердинанд Фош, який був верховним головнокомандувачем об'єднаних армій Франції, Великобританії та США у Першій світовій війні, та привів їх до перемоги над Німеччиною у 1918-у році. 


Відео привітання українських громад з різних континентів оприлюднило МЗС на своїй сторінці в Facebook.

ІА "Вголос": НОВИНИ