Таку думку в ефірі програми «Народне Толк-Шоу» на телеканалі NTA висловив депутат Львівської обласної ради від ЄС Андрій Дума.

«Всі задають собі питання: а яким чином якісь люди приїхали на декілька годин до Львова і позбавили 3-ї групи стадіон «Україна»? Таке враження, що вони вже їхали з готовим рішенням про пониження стадіону у класі, попили львівської кави, повернулися і вже на наступний день його оприлюднили», – сказав депутат Львівської облради.
Окрім цього він зауважив, що ще у лютому стадіон проходив перевірку УАФ, в результаті якої отримав дозвіл на функціонування. Відтак, Андрій Дума порадив президентові Асоціації звільнити тих людей, які здійснювали перевірку, мовляв, адже це вони щось не так зробили.

Водночас він додав, що фракція ЄС у Львівській обласній раді сьогодні внесла у порядок денний сесії звернення до президента української Асоціації футболу та прем’єра стосовно безпідставного позбавлення стадіону «Україна» у м. Львові права приймати футбольні матчі української прем’єр-ліги.

«Сподіваюся, що та комісія, яка приймала таке рішення, буде мати можливість його переглянути», – підкреслив Андрій Дума.

Нагадаємо, що після звернення ФК «Рух» депутатський корпус оперативно відреагував на ситуацію з «Україною». Сьогодні, 13 липня, депутати провели виїзну нараду безпосередньо на території стадіону. Вирішили скерувати спільне звернення до футбольного керівництва України з вимогою озвучити всі претензії до арени. Окрім того, задекларували готовність максимально посприяти виправленню всіх недоліків на стадіоні, щоб він зміг примати матчі Української прем’єр-ліги.

Як повідомляли, минулого тижня УАФ вирішила перевести стадіон «Україна» із 3-ї категорії у 2-гу, позбавивши його права приймати матчі вищого українського дивізіону. При цьому жодних конкретних претензій до стану арени так і не озвучили.

Рішення оголосили одразу через декілька днів після заяви ФК «Рух» та ПФК «Львів» про те, що саме «Україна» у новому сезоні буде домашнім полем для команд, адже знайти розумний компроміс із керівницею «Арени Львів» так і не вдалося.

У самому ФК «Рух» вважають, що УАФ вдається до ручного управління, шантажу і тиску, щоб змусити львівські команди таки виступати на «Арені Львів».

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ