СБУ затримала 19-річного жителя Одеси, який шукав швидкого заробітку в інтернеті й потрапив у поле зору ФСБ. Молодика завербували для збору актуальних даних про розміщення українських військ в Одеській та Житомирській областях.

Про це інформує пресцентр СБУ

Найбільше ворога цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади на території обох регіонів: в якому режимі вони працюють, чи було передислоковано особовий склад тощо.

Окрім того, ворог намагався розвідати місця базування шпиталів та інших медустанов, де проходять лікування воїни Сил оборони.

Колаборант щодня обходив декілька локацій в обласному центрі, щоб з’ясувати, чи є там військові ЗСУ. Перебуваючи поблизу «потрібного» об’єкту, він спостерігав за його периметром та КПП, а також робив відповідні фотознімки.

Згодом ФСБ «відрядила» свого агента до Житомирщини, де він продовжив шпигувати за відпрацьованим алгоритмом.

Фігурант перебував на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ по Москві та Московській області. Його особу вже встановили.

За кожне виконане завдання він обіцяв своєму агенту грошову винагороду. Кошти мали надходити на банківську картку інформатора.

Чоловіку інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, йому загрожує довічне.

ІА "Вголос": НОВИНИ