Після розмови в ОП назвали Німеччину "потужним союзником" та назвали марною надію росіян на розкол єдності Європи у підтримці України.

Президент України Володимир Зеленський та федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр провели телефонну розмову.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За словами журналіста, у канцелярії Штайнмайєра заявили, що «сторони погодилися залишити минуле позаду і зосередитись на майбутній співпраці».

Водночас Єрмак підтвердив, що розмова відбулася. Деталі пообіцяв згодом.


«Розмова Президента України Володимира Зеленського з Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром дійсно відбулася сьогодні. Німеччина залишається потужним союзником України. Про деталі буде офіційне повідомлення, можу лише сказати, що надія росіян на розкол єдності Європи у підтримці України - марна», - заявив Єрмак.

12 квітня Штайнмайєр, який перебував у Варшаві, повідомив, що керівництво у Києві відхилило його візит до України. За його словами, президент Польщі Анджей Дуда пропонував йому разом із балтійськими колегами відвідати українську столицю.

За інформацією Bild, Штайнмайєра не захотіли бачити у Києві через його тісні зв’язки з Росією. При цьому сам політик після вторгнення РФ в Україну засудив дії Путіна і навіть закликав притягнути політичне керівництво РФ до трибуналу.

Тоді канцлер Олаф Шольц висловив роздратування щодо відмови у приїзді Штайнмайєра.

Як писав «Вголос», міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків просить місцевих жителів по можливості виїхати за місто 7-9 травня. Він побоюється, що російські війська можуть завдати ракетних ударів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ