Галицький районний суд оштрафував колишню посадовицю Дежпродспоживслужби у Львівській області Наталію Бальцар на 34 тис. грн за отримання 8 тис. грн хабара від місцевого підприємця. Екс-чиновниця отримала вирок під час засідання суду 17 червня.

Про це повідоми сайт zaxid.net.

Згідно матеріалів справи, 3 лютого 2021 року начальниця відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Держпродспоживслужби у Львівській області Наталія Бальцар вимагала від постачальника несертифікованих аксесуарів до пристроїв Apple у Львові 8000 грн хабара за непритягнення його до відповідальності.

17 лютого Наталія Бальцар зустрілася із підприємцем вдруге і отримала від нього хабар. У момент отримання грошей від підприємця її затримали поліцейські.

Під час судового засідання 17 червня Наталія Бальцар визнала свою провину, заявила, що щиро розкаюється і попросила суд суворо її не карати.

Суддя Галицького районного суду Віталій Стрельбицький під час розгляду цієї справи взяв до уваги те, що Наталія Бальцар щиро покаялася, а обтяжуючих обставин у цій справі не виявив. Так, суддя призначив колишній чиновниці лише штраф за хабарництво – їй доведеться сплатити суму, що у понад чотири рази більше ніж сума отриманого хабара.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ