У с. Бабинці Бородянського району Київської області знайшли мертвим 16-річного Павла Кремінського, котрого все село шукало дві доби.

Про це пише Оbozrevatel.

Відомо, що хлопець вночі святкував день народження своєї двоюрідної сестри. Після святкування Павло так і не прийшов додому.

На його пошуки кинулось усе село. Хлопця шукали майже дві доби.

Згодом стало відомо, що 16-річний Назар після святкування пішов додому із місцевим жителем, 20-річним Назаром. Саме він останнім бачив покійного. Він розповів, що провів хлопця до місцевого озера та пішов додому.

Рятувальники перевірили водойму. Там вони і виявили тіло Павла.

Рідні у загибелі підлітка підозрюють саме його знайомого Назара, проте на тілі хлопця не було ніяких травм.

Сестра покійного Анна розповіла, що коли тіло її брата витягнули з водойми, місцеві зомлівали від жаху. Павло був у позі ембріона, ніби намагався зігрітись.

Анна каже, що Павла його друзі дуже любили. "Він був просто янголятком. Найкращий хлопчик в селі. Був спортсменом, займався боксом, боротьбою, боями без правил. Він взагалі не курив і практично не пив, на відміну від багатьох інших хлопців. Добре вчився в школі. А в молодших класах його фотографія висіла на дошці пошани в школі ", – згадує дівчина.

У поліції кажуть, що чекають результатів експертизи. "Відомо, що підліток знаходився в компанії друзів, відзначали день народження. І хлопець хотів або викупатися, або вмитися, послизнувся і потонув. Чи були сліди насильницької смерті або внутрішні пошкодження, покаже експертиза, результати якої будуть оголошені пізніше", - розповів спікер поліції Київської області Микола Жукович.

Також, за його словами, слідство з'ясує, чи споювали неповнолітнього. "А якщо з'ясується, що підлітка якась людина залишила в небезпеці, буде підозра за цією статтею. Поки у нас остаточної інформації немає. Зараз проходить досудове розслідування. Потрібно ще багато чого з'ясувати – в якому стані перебував неповнолітній, хто його до такого стану довів, хто допомагав йому йти, хто споював і чим ", – говорить Жукович.

Нагадаємо, ст. 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у пияцтво) передбачає позбавлення волі на термін до 5 років.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ