Уряд Швеції оголосив про виділення 75 мільйонів шведських крон (6,52 мільйона євро) фонду ЮНЕСКО з відновлення й відбудови зруйнованих і пошкоджених шкіл і дитсадків в Україні, передусім – облаштування в них укриттів.

Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу шведського уряду.

Зазначається, що кошти Швеції будуть використані на облаштування укриттів у школах і дитсадках із тим, щоб вони були готові до зимового періоду, а також налагодження водопостачання й туалету.ЮНЕСКО також робить наголос на інклюзивності шкільного простору й прагне, аби укриття були доступні для дітей із інвалідністю, а школярі та дошкільнята могли отримати психологічну підтримку.

"Украй важливо, щоб діти й учні могли продовжувати навчання без тривалих перерв, а школи й дитсадки були максимально безпечними. Ця підтримка кризовому фонду ЮНЕСКО для їхньої роботи в Україні саме цьому і сприяє", – прокоментувала міністерка освіти Швеції Лотта Едгольм.

За даними, які наводить шведський уряд, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну були пошкоджені понад 3000 закладів освіти, а 360 – повністю знищені.

ІА "Вголос": НОВИНИ