Швейцарський журналіст Арно Беда заявив про карну справу проти президента Федерації футболу України Андрія Павелка у Німеччині. Щоправда, опублікував документи, які цей факт не підтверджують. Про це йдеться у статті швейцарського видання L'illustré від 5 грудня 2018 року під назвою «Нові одкровення у справі Андрія Павелка», повідомляє depo.ua.

У матеріалі Арно Беда розповідає про те, як президент Федерації футболу Києва Ігор Кочетов звернувся до прокуратури міста Інгольштадт Баварії зі заявою про необхідність розслідування того, як ФФУ витратила 4 млн євро, отримані від УЄФА (мова про фінансування, витрачене на будівництво заводу з виробництва штучного футбольного покриття «ФФУ Продакшн»).

Беда подає повний текст звернення і додає, що його автор Кочетов тепер нібито побоюється переслідувань з боку ФФУ. Далі швейцарський журналіст стверджує, що на основі заяви Кочетова проти Павелка прокурор Інгольштадту нібито порушив карну справу і публікує ще один документ.

Однак у відповіді прокуратури Інгольштадта немає жодного слова про кримінальне переслідування Павелка. Заявнику лише повідомили про те, що його звернення отримано, і воно зареєстроване як «вхідна пошта». У листі немає жодних уточнень про подальшу долю звернення. Також немає інформації про те, чи входить взагалі його розгляд до компетенції правоохоронців Інгольштадту.

У другій частині статті, всупереч своїм початковим тезам, Арно Беда стверджує, що УЄФА не має жодних запитань до ФФУ щодо використання 4 млн євро.

«Сьогодні в документах ми з'ясували, що завдяки консультаціям з українською юридичною фірмою «Моріс груп» питання щодо переказування ФФУ коштів у розмірі 4 млн євро від УЄФА законно закрите», — підкреслено у публікації.

Раніше президент ФФУ Андрій Павелко пояснив, що ФФУ не використовувала для будівництва заводу «ФФУ Продакшн» цільових коштів УЄФА. Сума в розмірі 4 млн євро, отримана Федерацією від Європейської футбольної організації, — це плата за продаж телевізійних прав, якими ФФУ мало право розпорядиться на власний розсуд і без будь-яких зобов'язань перед УЄФА. Цю інформацію офіційно підтвердили і в самій УЄФА, уточнивши, що за цільовими програмами не дали на будівництво «ФФУ Продакшн» жодно-го цента.

Нагадаємо також, що раніше Арно Беда стверджував, що ФФУ та Павелко витратили на «трав'яний завод» в Києві саме цільові гроші УЄФА. Тепер же журналіст визнав свою неправоту. Уточнимо, що Арно Беда кілька місяців тому заявив про наявність кримінальної справи проти Павелка в прокуратурі Швейцарії. Однак у самій Генеральній прокуратурі Швейцарії незабаром цю інформацію спростовували.

ІА "Вголос": НОВИНИ