До кінця цього тижня на Тернопільщину мають привезти тіло загиблого на будівництві у Польщі українського заробітчанина Ігоря Манорика.

Про це інформує «Нова українська газета».

45-річний мешканець села Товстеньке Чортківського району Ігор Манорик загинув 16 березня на території замку Вавель у Кракові.

Чоловік разом з іншими українськими заробітчанами працював у бригаді, яка укріплювала підпірну стіну замкового комплексу. Під час робіт на Ігоря  несподівано обвалилася стіна. Українця врятувати не вдалося: травми були несумісні з життям. За фактом загибелі нині порушили кримінальне провадження. Зараз також готують документи для перевезення тіла через кордон.

«Цього фатального дня Ігор з іншими працівниками в’язали арматуру в ямі та мали заливати розчин. Майже усі чоловіки піднялися з ями, тільки Ігор не встиг. «Ходи!» — казали до нього. «Дов’язую і виходжу», — відповів. Раптом чоловіки побачили, що стіна падає… «Швидше! Мур падає…» — крикнули. Ігор тільки встиг оглянутися, як його засипало… Його негайно забрала «швидка», надавали допомогу, але шансів вижити не було, бо весь був поламаний», - зазначено у повідомленні.

Ігоря Манорика поховають у селі Пробіжна, звідки він родом і де мешкає його мати. Дружина Ольга ситуацію не коментує: «болить»… Важко переживає втрату і їхня 20-річна донька Наталя.

До слова, чоловік уже кілька років був на заробітках у сусідній країні. Ще за день до трагедії Ігор телефонував до сестри. Мати Ігоря та його сестра вбиті горем. Родина вже майже два тижні чекає на тіло, аби поховати.

ІА "Вголос": НОВИНИ