Сихівчани прагнуть, щоб правоохоронці відкрили справу через отруєння тварин

У Львові мешканці мікрорайону Сихів підозрюють місцеву жінку в отруєнні безпритульних тварин та навіть білок: переконують, що та розкидає отруєне м’ясо у місцевому лісопарку та біля будинків. Понад те, завтра, 23 жовтня, сихівчани планують йти до райвідділку, щоб вимагати від правоохоронців відреагувати на ситуацію

Як розповіли “Правді. Наживо” (щобудня о 19:00 на  NTA) уже не раз біля будинків поруч із так званим Сихівським лісом, мешканці знаходили “смаколики” для тварин, в яких виявляли отруту.

Уже за кілька годин після прогулянки собаці стало погано. Почала блювати червоним. Відвіз до ветеринара, зробили аналізи. Собаці прописали ліки. Але це її не врятувало. Почали відмовляти нирки. Довелося присипати”, – розповідає сихівчанин Андрій Білинський, який втратив собаку цього літа.

Після цього чоловік взявся розпитувати людей, чи хтось щось знає,  і таки знайшов свідків.

Місцеві мешканці розповіли, що напередодні бачили жінку з сусіднього будинку, яка саме у місці прогулянки собаки розкидала в ґумових рукавичках незвичне м’ясо.

За словами місцевих, такий випадок не поодинокий. Розповідають, що історія триває вже близько 5 років, за які кілька господарів поховали домашніх тварин після отруєння.

Коли отруїла мого дога, я не плакав. Але якби тоді дізнався, хто це зробив, була би трагедія. Так, це не по закону. Тому хай нарешті щось роблять правоохоронці”, – щиро зізнається сихівчанин.

Для сім’ї втрата улюбленця – це трагедія. Уявіть, як це переживають діти. Мені неприємно жити в одному районі з людиною, яка свідомо отруює тварин”, – емоційно говорить і місцевий мешканець Ігор.

Також люди бачили у парку мертвих білок. Цього літа від отрути потерпали і коти.

Місцева мешканка Катерина Качмар показала документи, в яких зазначено, що всі безпритульні коти поблизу її будинку були стерилізовані та мали необхідні щеплення. І розповіла про жінку-сусідку, яка, за її словами, розкидала у місці, де мешкають тварини “дивний” фарш.

«М’ясо було дивного кольору. Воно таке, як фарш, але – чорне. Це, напевно, вимочене в отруті м’ясо. Для того, щоб отруїти домашніх тварин достатньо малесенького шматочка.  На ранок біля будинків після такого частунку вже «лежали» коти. Зовні були ознаки отруєння. », – припускає Катерина Качмар.

Натомість жінка, пані Алла,  яку місцеві мешканці звинувачують у злочині, все заперечує, у розмові із журналістами в агресивній формі стверджувала про наклеп та переслідування.

Зазначимо, що  із заявами про жорстоке поводження з тваринами люди неодноразово зверталися до поліції. Однак, там повідомлення не реєстрували,  мовляв, немає доказів та складу злочину.

Натомість за словами адвокатів,  відмова з боку правоохоронців є незаконною.

«У цьому випадку слідчий вчиняє абсолютно незаконно. Його дії треба оскаржувати, звертатися до суду і в судовому порядку вносити це в ЄРДР, зобов’язувати слідство виконувати свою роботу», – прокоментував  адвокат Назар Курка.

Місцеві мешканці сьогодні, 23 жовтня планували звернутись до райвідділу Сихівської поліції з проханням відкрити кримінальну справу. Детальніше за ситуацією стежте в наступних публікаціях. 

ІА "Вголос": НОВИНИ