Сили оборони України витіснили ворога з позицій біля Кислівки на південний схід від Куп'янська.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Війська РФ нещодавно захопили Лук'янці (на північний схід від Липців) і просунулися ближче до Липців на тлі триваючих наступальних операцій у цьому районі 16 травня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 травня, показують, що путінські війська просунулися ближче до Липців з північного сходу.

Війська РФ продовжували наступальні дії на північ від Липців у районі Пильна, Лук'янців, Глибокого та поблизу самих Липців.

Окупанти просунулися в північній частині Вовчанська та продовжили наступ у цьому районі 16 травня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 травня, показують, що російські війська просунулися до вулиці Тараса Шевченка та вздовж вулиці Короленка на півночі Вовчанська та захопили Вовчанську центральну районну лікарню.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 травня, показують, що війська РФ нещодавно досягли незначних успіхів у північно-східній Стариці (на захід від Вовчанська на західному березі річки Сіверський Донець).

Російські джерела стверджують, що окупанти просунулися до Вовчанська на 3 км та наближаються до Вовчанського кладовища на північному сході Вовчанська та Агрегатного заводу в центрі Вовчанська.У Генштабі ЗСУ повідомляли, що окупанти продовжували наступ у районі Стариці, Плетенівки (на північ від Вовчанська) та Вовчанська.

Як зазначається у звіті, обмежена бойова потужність, яку війська РФ наразі виділили для наступальних операцій на півночі Харківської області, можливо, вже погіршилася.

"Схоже, що російські війська розпочали свою наступальну операцію на півночі Харкова до того, як вони завершили доведення Північного угруповання військ до заявленої запланованої кінцевої чисельності, і їм може не вистачити боєздатних сил для досягнення своїх оперативних цілей у Харківській області", - пишуть аналітики.

ІА "Вголос": НОВИНИ