Захисники Роман Дідик, Ростислав Лях і Віталій Роман поїдуть на збір української «молодіжки» U-21, воротар Юрій-Володимир Герета, захисники Богдан Слюбик, Андрій Кітела та Віталій Холод візьмуть участь у матчах елітного раунду чемпіонату Європи U-19.

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань запросив на підготовчі збори в турецькій Анталії й іспанській Реджо-ді-Калабрії «рухівців» Романа Дідика, Ростислава Ляха та Віталія Романа.

«Синьо-жовті» тренуватимуться впродовж 20-27-го березня, за цей період проведуть два спаринги. У п’ятницю, 24-го березня, в Туреччині зустрінуться з молодіжною збірною Данії. А в понеділок, 27-го березня, на стадіоні «Оресте Гранніло» в Реджо-ді-Калабрії зіграють проти команди Італії.

Цього року молодіжна збірна України візьме участь у фінальному турнірі Євро-2023, який відбудеться з 21-го червня до 8-го липня в Грузії та Румунії. Там зіграють 16 команд, суперниками «синьо-жовтих» у групі В стануть Румунія, Іспанія та Хорватія. Три найкращі команди Євро-2023 (крім Франції й Англії) отримають путівки на Олімпіаду-2024.

У той час, як «молодіжка» проводитиме тренувальний збір, українська команда U-19 зіграє в офіційному турнірі. Сергій Нагорняк викликав на поєдинки елітного раунду чемпіонату Європи в іспанському Бадахосі чотирьох представників «Руху» – Юрія-Володимира Герету, Богдана Слюбика, Андрія Кітелу та Віталія Холода.

Із 22-го до 28-го березня юнацька збірна України протистоятиме Люксембургу (22.03, 21:00), Данії (25.03, 17:00) та Іспанії (28.03, 19.00). Матчі проходитимуть в іспанських Альмендралехо та Бадахосі.

В елітному раунді чемпіонату Європи 28 учасників у 7-ми групах поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16-го липня на Мальті. Туди потраплять переможці груп і господарі турніру.

Раніше також виклик у юніорську збірну отримували ще два «рухівці» – Олег Федор і Євгеній Пастух. Зараз вони травмовані, тож не зможуть допомогти нашій збірній.

ІА "Вголос": НОВИНИ