Пенсіонерка Алла Березовська, яка є матір’ю народного депутата Олександра Дубінського, після початку повномасштабного вторгнення придбала квартиру в Барселоні вартістю 288 тис. євро. До того у 2021 році цивільна дружина Дубінського Олена Деккерт також стала власницею квартири за 100 тис. євро у Барселоні. Гроші, як виявилось, їм позичили росіянки Ксенія та Олена Кац.

Про це  повідомляє громадська ініціатива «Голка» з посиланням на джерела в спецслужбах.

Угода про купівлю квартири дружини Дубінського відбулася через кілька тижнів після введення персональних санкцій у США проти Дубінського, що підтверджується інформацією з іспанського реєстру прав на нерухоме майно.

Саме тоді США звинуватили ексдепутата у втручанні у президентські вибори в Америці, назвавши його частиною «пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу».

«Як нам стало відомо кошти рідним Дубінського, якого звинувачують у державній зраді, надходили від Ксенії Кац та її матері Олени кількома транзакціями. І по суті після цього була купівля нерухомості. І тут треба зауважити, що Ксенія Кац вчилася в Московському державному університеті, про що є інформація на її профілі у LinkedIn. А наші спецслужби підтвердили, що вона працювала в Адміністрації президента РФ»,

– розповіла голова громадської ініціативи «Голка» Ірина Федорів.

Як встановили активісти«Голки», після 2014 року Олександр Дубінський їздив у Москву та Санкт-Петербург щонайменше двічі: у 2018 році відвідував Москву, а перед парламентськими виборами – Санкт-Петербург.

З Пітера до Києва він повернувся 14 жовтня 2019 року через Барселону – за кілька тижнів до дня голосування. Доказом цього є транзакції з банківської карти Дубінського 11 та 12 жовтня 2019 року. Транзакція у Москві відбулася роком раніше також на підтвердження поїздки до Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ