Батькам, над чиїми дітьми здійснили наругу, треба  довіряти своїм донькам та синам та робити  максимальний розголос про злочин.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA розповів батько згвалтованого минулоріч у Львові у районі Левандівки хлопчика Олег Яцків.

Він розповів: зараз уся сім’я перебуває в стресі через судові засідання та наклепи зі сторони підозрюваного. Батьки того повністю заперечують провину сина. Тому зараз навіть психологам  дуже важко працювати із хлопчиком. Однак, чоловік переконаний:  суд, безперечно, покарає винного.

“Ми зробили вчинок, на який наважується не багато батьків – ми повірили нашій дитині, яка прийшла і сказала, що відбулося. Після того, як ми оприлюднили це, нам писало багато людей, з ким це сталося або з чиїми дітьми це сталося. Найбільша проблема була в тому, що батьки, як правило, не вірять своїм дітям, або вважають цю справу нереальною до розкриття і не беруться за це”, – зауважив Яцків.

Він підкреслив: поліція зібрала усі факти та докази, тож суд винесе правильне рішення. Основна проблема зараз полягає у тому, щоб засідання не переносили з разу у раз.

“Щоб це не тягнулося рік-другий-третій, як у нас часто буває”, – наголосив батько хлопчика.

На його думку, якби більше людей говорило про те, що відбувається, випадків наруги над дітьми було б значно менше.

“Коли ми говоримо про проблеми насильства над дітьми, зокрема сексуального, в основному говорять, що треба працювати із дітьми, вчити, як правильно поводитись. Однак це дуже спрощений підхід до проблеми, бо ми, наче перекладаємо відповідальність із дорослих на дітей. Насправді дорослі повинні нести більшу відповідальність за дітей, більше дослухатися до них”, – вважає Яцків.

ІА "Вголос": НОВИНИ