Уряд вніс зміни до порядків забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності та бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

Відповідні порядки використання коштів за бюджетними програмами для надання грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності та бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, були приведені у відповідність до Закону України «Про Державний бюджет на 2020 рік», яким Мінветеранів визначено головним розпорядником таких коштів (7,6 млн грн та 50,0 млн грн відповідно).

Таке рішення прийняте сьогодні, 29 квітня, на засіданні уряду, передає Урядовий портал.

За словами Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба, грошову компенсацію з державного бюджету отримають:

- сім’ї осіб, які загинули або померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності;

- сім’ї осіб, яким посмертно присвоєно звання «Герой України» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Гідності;

- сім’ї померлих учасників бойових дій на території інших держав, особи з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стоять на відповідному обліку за місцем проживання.

Як зазначається, це дасть можливість у 2020 році забезпечити житлом більше 7 сімей учасників Революції Гідності та 50 сімей воїнів-інтернаціоналістів з інвалідністю внаслідок війни.

Розпорядником субвенції та відповідальним виконавцем бюджетної програми буде Міністерство у справах ветеранів України.

Також на найближчому засідання Уряду заплановано винести питання про виплату грошової компенсації за житло особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС, членам сімей загиблих, померлих учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщеним особам з ІІІ групою інвалідності, статусом УБД, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Як повідомлялося, через пандемію коронавірусу Уряд був вимушений скоротити видатки до Держбюджету України на поточний рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ