24 березня 2017 року відбувся конкурс на заміщення посади директора комунального підприємства облради «Львівський учбовий центр» (останнім часом почало надавати модні послуги з енергоаудиту). Конкурс пройшов непублічно (анонсу на сайті облради не було, як і журналістів) і не де-небудь, а в кабінеті начальника управління майном спільної власності облради М. Бандри.

Цікаво, що із двох кандидатів переміг В. Цюник (другий кандидат був технічним, адже не мав навіть своєї програми розвитку). Ось тут розпочинається найцікавіше.

Адже син переможця - С. Цюник - працює в управлінні майном спільної власності на посаді завідувача сектору з питань енергозбереження відділу економіки. Маленька посада, але ж яка важлива!

Батько із сином (за підтримки керівництва облради) організували корупційну схему проведення конкурсу, за умовами якого основний акцент ставився не на освітніх послугах, а на енергоаудиті (аби відсіяти всіх інших претендентів).

Наступне. Син переможця за своїми функціональними обов'язками формує списки підприємств, установ та організацій комунальної власності, яким будуть виділятися кошти на енергоаудит в рамках Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини. Куди підуть бюджетні кошти на енергоаудит у 2017 році – можна навіть не сумніватися.

І останнє. Свої люди в КП «Львівський учбовий центр» - це лише маленька ланка у ланцюжку відмивання коштів з обласної програми енергозбереження (30 млн грн) та у майбутньому з державного Фонду енергоефективності.

 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ