За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російська воєнна база Хмеймім у Сирії має наказ відправляти в Україну по 300 бойовиків щодня.

Воєнна розвідка України повідомляє, що найближчим часом Сирія перемістить до росії та білорусі озброєння, військову техніку та ресурси для забезпечення російських окупантів. Сьогодні на зустрічі  президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для воєнних потреб близько 40 000 бойовиків.

«Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило «бойовий дух» сирійців.» - пише видання «Вечірній Київ» посилаючись на інформацію ГУР МОУ.

Також, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС. - Пише на сторінці у фейсбук Головне управління розвідки

Під постом українці відразу оприділили куди саме мігруватимуть новоприбулі Сирійці і це далеко не Євросоюз:

Tatiana Bond Їх не запросили, а не прохані гості хуже ворогів, тож їм буде кінець.Тільки такі паспорти вони отримають житло в землі України посмертно...

Людмила Роменская Та яка міграція в Європу? Добривом в наші чорноземи ляжуть -у нас вже скоро посівна!!!

Вікторія Хорішман В український чорнозем вони мігрують звідси. Які в них там інтернет ресурси? Треба їм туди накидати фоток і відео смаженої русні.

Також «Вголос» писав, що росія пригрозила Боснії українським сценарієм. 

Посол рф в Боснії і Герцеговині (БіГ) Ігор Калабухов заявив, що БіГ має право вирішувати, чи бути членом НАТО, але москва залишає за собою право реагувати на таку можливість.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ