Найближчим часом дві області України покинуть «червону» зону.

Ситуація з поширенням коронавірусу стабілізувалась на Львівщині та Луганщині.

Про це під час брифінгу заявив керівник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Ми дійсно фіксуємо спад кількості випадків коронавірусної хвороби, кількості госпіталізацій, збільшення кількості видужали, які виписуються з лікарень», - сказав посадовець.

За словами Ляшка, пік третьої хвилі коронавірусу COVID-19 вже пройшов, і частина регіонів країни можна виходити з червоної зони.

«МОЗ подав до Кабміну прохання про переведення з червоного рівня епідемічної небезпеки двох регіонів-Луганської та Львівської області. Оскільки вони за індикаторами вже вийшли в жовтий рівень небезпеки. Я думаю, що найближчим часом буде скликана Комісія з ТЕБ і НС, яка розглядає ці питання», ‒ зазначив міністр.

Зі слів Наталії Іванченко, головної  епідеміологині Львівщини, в області показники госпіталізації хворих на коронавірус упевнено падають вже третій тиждень поспіль.

Ми спустилися до весняних пікових значень. Проте на жаль - смертність і далі залишається високою, значно вищою за попередні максимуми епідемії. Третій тиждень поспіль - понад 230 смертей”, – говорить Іванченко

За попередню добу у Львівській області підтверджено 397 випадків захворюваності на COVID-19. Найбільше людей захворіло  у Львівському районі – 184  (м. Львів – 147), найменше у Самбірському – 9  

У решті районів:

  • Дрогобицький: 54  
  • Золочівський: 49
  • Стрийський: 23
  • Яворівський: 36  
  • Червоноградський: 42  

У стаціонарах області перебувають 2816 осіб. В реанімації –219 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 89.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ