Попори те, що у світі вирує енергетична криза, а ціна на енергоносії в Європі сягнула рекордних показників, ситуація з опаленням у Львові під контролем. Мешканцям Львова можна не хвилюватися за опалення цього сезону

Про це секретар Львівської міської ради, Маркіян Лопачак розповів в прямому ефірі програми “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

“Це досить заполітизована тема і весь час з’являється різна інформація. Особливі хвилювання виникли через те, що не всі місцеві бюджети було готовими до опалювального сезону. Але у Львові ситуація під контролем, ніхто без опалення не залишиться. Для населення ціна за куб газу трішки більше 7 гривень, для бюджетних установ, які мають власні котельні і закуповують газ - близько 16 гривень з ПДВ”, - запевнив Маркіян Лопачак.

Певні застереження у секретаря Львівської міської ради все ж викликає ціна за газ для бюджетних установ, адже вона зависока для них. 

“З місцевого бюджету все ж доведеться компенсувати витрати на газ для бюджетних установ. Це значне додаткове навантаження на бюджет, до якого місто має підготуватися”, - зазначив Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, у понеділок, 11 жовтня, відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ і НС. Фахівці розглядали питання щодо забезпечення бюджетних установ газом на осінній-зимовий період 2021-2022 років.

Комісія визнала надзвичайною ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ.

ІА "Вголос": НОВИНИ