На Миколаївщині поліцейські притягнули до адмінвідповідальності неповнолітніх дівчат, які знімали танці під російську пісню на Алеї Слави загиблих воїнів.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронців.

До відділення поліції № 2 Первомайського районного відділу надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що в соціальній мережі вона побачила відео, на якому двоє дівчат танцювали під російську пісню на Алеї Слави у Врадіївці, де розташовані фото загиблих військовослужбовців.

Поліцейські встановили особи дівчат. Ними виявились дві місцеві мешканки 15 та 17 років. Неповнолітніх разом з батьками правоохоронці запросили до територіального відділення поліції.

Зі слів однієї із правопорушниць, 11 липня вдень вона разом із подругою знімали танцювальний тренд, не звернувши увагу на місце проведення зйомки. Згодом відео виклали в соціальну мережу. Через деякий час після опублікування неповнолітнім почали надходити повідомлення обурених користувачів мережі, після яких відео видалили.

Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду та притягнули учасниць події та батьків до адміністративної відповідальності.

Відносно обох дівчат правоохоронці склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне хуліганство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.
Батьків правопорушниць притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Складені адміністративні матеріали поліцейські скерують до суду для розгляду по суті та вирішення питання щодо накладення адміністративного стягнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ