Європейський парламент у своїй резолюції засудив наміри Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань.

 Про це йдеться на сайті парламенту.

444 депутати підтримали резолюцію, в якій йдеться, що дозвіл росіянам і білорусам змагатись під нейтральним прапором «суперечить багатогранній ізоляції цих країн і буде використовуватися обома режимами в пропагандистських цілях». 26 депутатів проголосували проти, 37 утрималось.

Також Європарламент закликав 27 країн ЄС і міжнародну спільноту тиснути на МОК, щоб той скасував своє рішення, «яке є ганьбою для міжнародного світу спорту».

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів на змагання у нейтральному статусі за дотримання деяких умов. У відповідь Україна завила, що бойкотуватиме Олімпіаду, якщо виступатимуть білоруські та російські спортсмени. Змагання у Парижі мають відбутися з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Як писав «Вголос», чемпіон світу у надважкій вазі, український боксер Олександр Усик записав звернення до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Він зазначив, що «російська армія вбиває українських спортсменів і тренерів, руйнує спортивні майданчики та зали. Медалі, які збираються завоювати російські спортсмени, - це медалі крові, смерті і сліз»

ІА "Вголос": НОВИНИ