Міністр оборони України Андрій Таран після сканадалу із підборами пропонує закупити експериментальні моделі взуття для курсанток, які візьмуть участь у параді до 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Тепер у міністерстві заявили, що військовослужбовцям-жінкам Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка у взутті на підборах не зручно.

Як передає пресслужба, Андрій Таран вислухав пропозиції курсанток і дав доручення профільному заступнику розглянути можливість закупівлі зразків експериментальних моделей взуття для параду.

«Нове, вдосконалене взуття має бути кращим, ергономічним та виготовленим у найстисліші терміни», – заявили у Міноборони.
[media=63584]

Що відомо про скандал із підборами на параді

Напередодні Міністерство оборони опублікувало фото, де курсантки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка на підборах готуються до параду до Дня Незалежності.

Ресурс “Армія Inform” повідомив, що минулого року курсантки були в повсякденній формі одягу та зі зброєю. Натомість цього року вони мали крокувати у парадній формі, без зброї і на підборах.

У пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ повідомили, що обрали взуття на підборах для військовослужбовиць відповідно до наказу міністра оборони.

Такий дрескод викликав невдоволення та критику як у соцмережі, так і серед політиків. Народні депутати вимагали від міністра оборони Андрія Тарана пояснень щодо такої ідеї.

ІА "Вголос": НОВИНИ