Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023» в Україні.

Як написав Ткаченко у Facebook, Україна не погоджується з характером ухвалення рішення.

«У відповідь на оприлюднену заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення «Євробачення-2023» в Україні, хочемо наголосити про наступне. Україна не згодна з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони», – зазначив міністр.

Міністр наголосив, що Україна чесно виграла «Євробачення-2022» та виконала всі умови у зазначені терміни щодо процесу узгодження його проведення в Україні, зокрема надала відповіді та гарантії щодо норм безпеки та можливих місць проведення конкурсу.

«Проведення «Євробачення-2023» в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці», – додав Ткаченко.

Міністр підкреслив, що Україна буде вимагати у Європейської мовної спілки проведення переговорів щодо проведення конкурсу «Євробачення-2023» в Україні.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ