Колишнього міністра порадував вчинок поліціянта, якийсь чомусь показав відео журналістам через пів року після ДТП.

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задоволений, що патрульний поліцейський Сергій Петрик відмовився від хабаря у $150 тисяч, який йому пропонував нардеп Олександр Трухін, та «зробив свою роботу».

Про це ексглава МВС написав у Facebook, пише Главком.

«Ця сума ($150 тис., – ред.) перевищує його (поліцейського, – ред.) зарплату за 20 років. Його гідність виявилася вищою, ніж у тих мільйонерів, які намагалися зам'яти справу Трухіна», – зазначив Аваков.

Він також подякував за службу всій Патрульній поліції та особисто Сергію Петрику

«Честь. Пишаюся такими поліцейськими! І як соромно, що ми, як держава, не можемо забезпечити гідну зарплату цим людям! Як же важливо, щоб у поліції працювали Петрики, а не трухіни», – додав ексглава МВС.

Деталі аварії

За даними ЗМІ, 23 серпня народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, але згодом близько 30 медіа почистили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

Як повідомляло видання «Полтавщина», після урочистостей Олександр Трухін разом із головою ОДА Олегом Синєгубовим та головою облради Олександром Біленьким приблизно з 11:00 до 12:00 обідав у полтавському ресторані «Лілея» – і пив віскі. На зауваження присутніх, що йому сідати за кермо, нардеп нібито віджартувався, мовляв, «наші закони мають суворе покарання, але вони необов’язкові для виконання».

Крім того, пише полтавське видання, автомобіль Трухіна зупинявся на трасі біля ресторану «Каспій» (с. Лобкова Балка за Хоролом), який належить керівнику фракції «Слуга народу» в Полтавській обласній раді Фахраддіну Мухтарову.

А о 15:45 на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ сталося ДТП за участю Трухіна. Як повідомило ІА «Центр новин», його «Audi» не дотрималося безпечної дистанції та на великій швидкості в'їхало у «Ford», який своєю чергою протаранив автомобіль «Daewoo».

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали 6 людей, серед яких двоє дітей, голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Згодом, проти скандального народного обранця Олександра Трухіна відкриють кримінальне провадження.

Також, прессекретар «Слуги народу» Юлія Палійчук заявила, що Трухіна виключили з партії. Відповідне рішення ухвалила голова «СН» Олена Шуляк.

ІА "Вголос": НОВИНИ