Перевірки на поліграфі народних депутатів від партії «Слуга народу» відволікають увагу українців від корупційних схем, які і стали причиною перевірок.

Таку думку висловила нардепка від «Слуги народу» Олена Шуляк. Депутатка також розповіла, коли може бути прийнятий законопроект про ліквідацію даних схем, передає «Обозреватель».

За її словами, така демонстрація свідчить про те, що поліграф можна проходити чесно і відверто.

Вона заявила, що зараз досить актуальним є питання електронних майданчиків, які є базами реєстру , де знаходяться звіти оцінювачів. Ці майданчики приносять своїм власникам понад 1,5 млн гривень на день.

Шуляк нагадала, що тема поліграфів виникла, коли почалося обговорення законопроекту №2407, який стосувався ліквідації цих майданчиків.

Вона підкреслила, що зараз більше обговорюються телеграфи, а менше те, що звичайні українці приздійсненні операції купівлі-продажу нерухомості просто «в нікуди» платять з кожного договору від 500 до 1800 грн, приносячи невідомо кому 1,5 млн грн на день.

«Мені б хотілося, щоб для нас це стало справою честі, щоб ми ліквідували корупційну складову, позбулися цих майданчиків. А поліграфи нехай будуть другорядним питанням», – підкреслила вона.

За словами Шуляк, зараз ЗМІ «приділяють більше уваги саме поліграфам, реакції »слуг народу«, а менше уваги проблемі, через яку і виникли всі ці питання».

Нардепка спрогнозувала, що законопроект, що ліквідує корупційні схеми, до кінця року все-таки буде прийнятий.

Як писав «Вголос», глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 24 жовтня пройшов поліграф через скандал у комітеті Ради з питань фінансів, податкової та митної політики щодо можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів 11 народними депутатами з парламентського податкового комітету.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ