У Львові 18 січня відбудеться вистава «Ліворуч від розлуки, на північ від тебе», у якій одну з головних ролей зіграє акторка Ірина Гатун, яку внесли до бази «Миротворця».

Повідомило LVIV.MEDIA, з посиланням на Gastroli.ua.

До списку громадської організації, яка досліджує ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права, Галун потрапила, зокрема, за публічну наругу над українцями в окупації у скандальному номері новорічного «Кварталу».

Вистава у Львові має відбутися у Палаці залізничників «Рокс» 18 січня. Початок – о 19:00. У описі вистави йдеться, що це “гостросімейна трагікомедія з одним-єдиним актом”. “Уявіть собі ситуацію: жінка хоче, чоловік - не дуже. Неправдоподібно? Тоді уточнимо, що вони одружені вісім років - і все встане на свої місця. Хоча ні, не все. Тому що тепер треба розібратися з двома сакральними питаннями: хто винен і що тепер робити. Історія, підглянена в одній сім'ї, починається як побутова комедія, що завершується ж", - йдеться в анонсі вистави. У ролі чоловіка і дружини - Сергій Федорчук та Ірина Гатун. Вистава маркована позначкою “18+”

Нагадаємо, раніше повідомляли, що українська артистка Ірина Гатун, акторка театру «Чорний квадрат» і резидентка студії «Квартал 95», потрапила до бази центру «Миротворець». Причиною цього стала участь Гатун в актах гуманітарної агресії проти України, участь у спробах легалізації окупації АР Крим Росією та публічна наруга над українськими громадянами, які перебувають на окупованих російськими загарбниками територіях. «Миротворець» наводив скриншоти фотографій Ірини з відпочинку в Криму після його анексії Росією та афішу концерту «95 кварталу» в Сімферополі 31 березня 2014 року. Окрім цього, згадується участь у номері «Дівчина, яка все життя розмовляла російською мовою, переїхала на Закарпаття». 

Номер викликав хвилю обурення у громадськості. Мер Скадовська Олександр Яковлєв висловив обурення. "Хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, – це підтримки. Знаю, що у нас багато людей були російськомовними, але всі добре розуміють українську і добре говорять українською", – заявив він.

Сама ж Ірина Гатун в доволі жорсткій формі звернулась й до тих, хто підіймає хвилю обурення щодо цього номеру. За її словами, це проплачені “тварі”.

ІА "Вголос": НОВИНИ