Скандально відомий депутат від провладної фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський запропонував перевіряти очільників громадських об'єднань на поліграфі.

Він навіть зареєстрував відповідний законопроєкт  у Верховній Раді.

Про це пише «Главком».

У разі прийняття даного законопроєкту необхідно буде внести зміни до Господарського кодексу України та деяких законів України, зокрема, до законів України «Про громадські об'єднання», «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Варто зауважити, що благодійні фонди та організації, які отримають  більше ніж 50% фінансової допомоги від іноземців зобов'язані щорічно оприлюднювати інформацію про джерела та цілі фінансування їх діяльності та цілі та напрямки видатків.

Натомість у законопроєкті «слуги народу» є стаття № 22, де йдеться про те, що кожного року керівники громадських об'єднань мають проходити перевірку на поліграфі задля того, аби з'ясувати, чи  не вчиняли вони правопорушень «в частині зради державних інтересів України при виконання заявлених функцій громадського об’єднання та забезпечення його фінансування, або оприлюднити на власному веб-сайті (за наявності власного веб-сайту) та подати суб’єкту державної реєстрації інформацію щодо незгоди проходження такої перевірки».

Зазначається, що перелік обов'язкових запитань буде визначатися Радою національної безпеки і оборони України.

Як писав «Вголос», Дубінський піде в мери Києва? у “Слузі народу” розповіли про кандидатів на місцевих виборах (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ