Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт із питань енергетики Андрій Герус.

Як пише «Економічна правда», джерела підтвердили, що рішення Фонду держмайна про скасування конкурсу буде оголошене невдовзі.

Джерело каже, що наразі готується рішення про скасування конкурсу.

«Офіційне повідомлення буде найближчим часом», — сказав інформатор агенції.

За даними співрозмовника, формальною причиною для скасування конкурсу буде те, що один із учасників пов'язаний із Росією.

«Конкурс не може відбутися якщо в ньому братиме участь лише одна компанія», — додав він.

За інформацією джерел «Деловой столицы», учора ввечері, 10 грудня, після розгляду документів компаній-заявників, Фонд держмайна прийняв рішення скасувати конкурс на приватизацію "Центренерго". Причиною нібито стали неправильно подані документи.

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій "Центренерго" (78,2 % акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень.

Раніше повідомлялося про зацікавленість в участі у конкурсі, принаймні, п'яти учасників. Утім, як стало відомо пізніше, лише двоє з них внесли обов'язковий платіж для участі — фірма "смотрящего" за вугільною промисловістю Віталія Кропачева та білоруське підприємство "Нафтобітумний завод".

Радником із приватизації ПАТ "Центренерго" є польський підрозділ компанії EY — Ernst&Young z Corporate Finance sp. k.

"Центренерго" є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289 % акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції — Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт — 14 % генеруючої потужності України.

"Центренерго" постачає електроенергію в Київську, Харківську та Донецьку області.

"Центренерго" 2017-го збільшило чистий прибуток в 4,9 разу порівняно з 2016 роком — до 1,9 млрд гривень, чистий дохід — на 2,1 %, до 10,9 млрд гривень, валовий прибуток — на 19,3 %, до 2,5 млрд гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ