Холодна арктична повітряна маса накрила територію України й принесла морози. Хоч 11 січня температура трішки підвищиться, але вже протягом наступних днів морози знову повернуться.

Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

11 січня, в четвер, трошечки морози послабшають. В нічні години вже буде -2-8 градусів, вдень - від -3 і навіть до +2 градусів. Змінюватимуться повітряні потоки. Але 12-13 числа знову очікуємо на зниження температури, не таке вже інтенсивне, як маємо зараз, але морози не відступають, розповіла синоптикиня.

Вночі 12 січня буде -7-13 градусів. На північному сході температура становитиме до -17 градусів. Вже 13 січня у східних та північно-східних областях нічна температура сягне 14-20 градусів морозу. Тим часом на півдні, південному сході та на Закарпатті температура буде від 3 до 9 градусів морозу. 

Крім того, 11 січня повернуться опади у вигляді снігу - крім півдня та Закарпаття. На дорогах зберігатиметься ожеледиця. Вже 12 січня помірний сніг та дощ будуть на крайньому півдні та південному сході країни. У суботу, 13 січня, у більшості західних, північних і місцями ще в центральних областях - невеликий сніг.

За її словами, морозна погода переважатиме по всій території України впродовж наступних десяти днів. Цього тижня тепла точно очікувати не варто.

ІА "Вголос": НОВИНИ