На Києвщині та Полтавщині затримані організатори злочинних схем. Триває слідство

Служба безпеки викрила нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон для чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє Служба Безпеки України. 

Зловмисники використовували підроблені документи, щоб допомогти ухилянтам втекти до Євросоюзу. Вартість таких послуг сягала до 10 тис. американських доларів.

 

У результаті спільних операцій Служби безпеки та Національної поліції в різних регіонах України були затримані організатори цих схем. Серед них - керівник відділення столичного медзакладу, заступник директора інституту та адвокатка.

Також були зібрані докази причетності двох посадовців військкомату та очільниці військово-лікарської комісії на Київщині до створення злочинної організації, яка допомагала ухилянтам від призову.

У Києві був затриманий керівник психіатричного відділення місцевої клінічної лікарні, який отримував хабарі від ухилянтів за фальсифікацію медичних документів.

 

На Полтавщині були припинені ще дві схеми для ухилянтів. Одну з них організувала місцева адвокатка разом з кількома посадовцями місцевого центру медико-соціальної експертизи.

Іншу схему організував заступник керівника філії одного з Полтавських інститутів. Він отримував різні суми хабарів за оформлення навчання військовозобов’язаним, що дозволяло їм претендувати на відтермінування від призову.

За всіма виявленими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Комплексні операції проводилися спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом органів прокуратури.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ