Рейтинг складений за результатами анонімного опитування понад 13 тисяч IT-фахівців з 853 компаній, передає «DOU».

У рейтингу компанії розподілені за кількістю співробітників (в кожній категорії обрані свої лідери). У категорії «800+ фахівців» на першому місці опинилась американська компанія DataArt (93 бали). До цього компанія займала 10-у позицію в категорії «200-800 співробітників» з оцінкою 91 бал. Минулого року на першому місці в цій категорії була компанія SoftServe, яка цьогоріч вже друга, третя – Infopulse.

Цьогоріч більшість компаній категорії «від 800 співробітників», за винятком Ciklum і EPAM, були оцінені вищими балами, аніж минулого року. Зокрема, покращився рейтинг ELEKS і Luxoft, ці компанії поступово скорочують відрив з п’ятіркою лідерів:

У категорії «200-800 фахівців» лідером стала компанія AMC Bridge, на другому місці – 3Shape Ukraine, третя у рейтингу – Daxx BV.

Серед компаній в категорії «81-200 фахівців» на першому місці опинилася Looksery, друга – TeamDev, третя – Trionika.

В категорії «21-80 фахівців» серед лідерів Sombra, Codemotion і Kapowai.

У дослідженні також є рейтинги роботодавців за регіонами. Так, в Києві найкращими визнані Codemotion, Trionika, Grammarly, 3Shape Ukraine і Terrasoft. У Харкові – TeamDev, Daxx BV, AltexSoft, MWDN, Brightgrove LTD. Кращі роботодавці Львова – Sombra, ArtyGeek, Binary Studio, Intellias, TechMagic. У Дніпрі – AMC Bridge, v-jet, Rich Media Systems, Thunderrise, Archer Software. Для Одеси кращі роботодавці – Looksery Inc., Serpstat, VertaMedia, Netpeak і Provectus. Кращі IT-роботодавці Черкас – Active Bridge, LLC, SPD-Ukraine, MEV, eKreative, Codenvy. У Вінниці – MLSDev, Astound Commerce, EPAM і Delphi LLC.

Нагадаємо, згідно з даними щорічного дослідження кадрового ринку ІТ-галузі, яке публікує портал DOU, у 2016 році кількість фахівців ІТ-галузі в Україні зросла до 100 тис. чоловік. Цікаво, що і частка жінок зросла у порівнянні з 2012 роком вдвічі – до 15%.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ