Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок вимагає у «Слуги народу» примусити нардепа Євгена Шевченка скласти мандат після його антиукраїнських заяв в ефірі пропагандистської програми на російському телебаченні.

Відповідну заяву Тягнибок опублікував у своєму «Фейсбуці».

"Народний депутат від «Слуги народу» Євген Шевченко взяв участь у пропагандистській передачі на путінському ТБ, де у компанії ватажка «ДНР» розповів, які «погані» в Україні націоналісти - не дозволяють втілити у життя їхню формулу капітуляції, сховану за іменем німецького президента, захищають українську мову й українську культуру. А ще пояснив, як бачить новий, в його розумінні «проукраїнський» закон про особливий статус Донбасу - зі «знятим» питанням мови (читай - із широкими преференціями російській) та із «взаємним пробаченням» України й РФ (тобто за 13000 вбитих українців ми, виявляється, самі вибачитись перед московитами мусимо і гарантувати їм повну амністію).

Читаю, дехто зі «слуг» у соцмережах уже намагається дати задню, заявляючи, що позиція депутата не дорівнює позиції влади...У це можна було би повірити, якби новий міністр культури не паплюжив пам’яті Степана Бандери, якби Шефір, Богдан і Разумков не обіцяли «глибоке використання» російської на Донбасі, а президент особисто на пресмарафоні не розводив істерику через наш спротив капітуляції«, - зазначив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів вважає, що якби влада справді мала іншу позицію - «Слуга народу» сьогодні ж примусила б Євгена Шевченка скласти мандат, а глава держави нарешті спромігся б чітко окреслити свої «червоні лінії», відмовився б від «формули Штайнмаєра» і Мінських угод.

»Та хіба ж властиві малоросам державницькі рішення? Їм властиво замилювати суспільству очі, вдаючи зі себе патріотів і поливаючи націоналістів помиями. Їм властиво дбати винятково про власну кишеню і перманентно прогинатись під ворога. А також властиво наївно вірити, що суспільство все це пробачить і проковтне«, - додав голова ВО »Свобода".

ІА "Вголос": НОВИНИ