Комісія з питань найменувань ухвалила рішення про присвоєння скверу на розі Андріївського узвозу та Боричевого Току імені відомого оперного співака, Героя України, який загинув у боях на Донбасі, Василя Сліпака.

Про це, з посиланням на заступницю голови Київської міської державної адміністрації Марину Хонду, повідомляє офіційний портал Києва.

«Присвоєння скверу імені цієї видатної людини, фактично, формальність, оскільки громада міста давно висловилася про бажання створення цього скверу. Він вже став одним із центрів культурно-мистецького життя столиці, де свої кращі твори презентують українські артисти», – зазначила Марина Хонда.

Нагадаємо, що всесвітньо відомий український оперний співак, учасник російсько-української війни Василь Сліпак народився та тривалий час мешкав у Львові. Тут, у хоровій капелі «Дударик», а згодом і у Львівському Вищому державному музичному інституту імені М. В. Лисенка починалася його співоча кар’єра.

Герой похований у Львові на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань, поруч з іншими воїнами, які віддали своє життя, боронячи незалежність України.

Зараз у Львові на одному з будинків у центрі міста є мурал, присвячений Василеві Сліпакові. А також Львівська національна філармонія раз на два роки проводить конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ