Працівники Служби безпеки України 22 листопада провели обшуки на території Корецького Свято-Троїцького монастиря та приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

Про це повідомляє Управління СБ України в Рівненській області.

«На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря (м. Корець), жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (с. Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ» – уточнюють у СБУ.

Зазначається, що заходи проводять спільно з Національною поліцією та Національною гвардією - в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

«Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян», –пояснюють правоохоронці.
Як повідомляють в Службі безпеки, вказані заходи проводяться для:
  • недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

 
За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
  • проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Нагадаємо22 листопада, зранку правоохоронці завітали на територію Києво-Печерської лаври у Києві.

Фахівці СБУ проводять обшук, щоб не допустити використання лаври для осередку «русского міра».

ІА "Вголос": НОВИНИ