32 службових собаки разом зі своїми  господарями, контрактниками Прикордонної служби, уже два тижні вчаться ходити злагодженим строєм у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України. Свою майстерність вони представлять під час параду у День Незалежності України.

Про це «Вголосу» повідомила начальник пресслужби Кінологічного навчального центру Тетяна Рижак.

За її словами, коробку очолюватиме офіцер. Проте він йтиме без свого чотирилапого товариша. А ось у парадній коробці вже йтимуть похідним, а не стройовим кроком собаки та контрактники - солдати і сержанти.

До речі, у парадній коробці прикордонників йтимуть тільки чоловіки-військовослужбовці. Їх обирали за зростом та зовнішністю. Жодної жінки-прикордонниці, на жаль, на параді не буде. До службових собак вимог за статтю не ставили. Проте обрали тільки німецьких вівчарок.

За словами Тетяни Рижак, собаки з військовослужбовцями тренуються зранку до 9.00, поки ще не спекотно, та після 18.00 на траві. Після кожних 20-30- хвилин тренування собакам пропонують воду та змочують їхні гривки й лапи. Вдень, між тренуваннями, собаки відпочивають. А ось прикордонники продовжують своє навчання за планом.

«Усі тварини спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків. А зараз мають навчитися брати участь у масових заходах, не реагувати на сторонніх осіб та різні подразники», - каже вона.
Навчатимуться тварини у Великих Мостах до серпня. А потім продовжать тренування у Києві.

Також прикордонниця висловила сподівання, що під час параду собакам організують доставку води, аби вони мали можливість і попити, і змочити лапи. Адже це вперше чотирилапі прикордонники пройдуть строєм зі своїми господарями на параді.

ІА "Вголос": НОВИНИ