Про це пише «ТСН.Блоги».

«Смерть Чуркіна дійсно могла б бути випадковою, якби не одне головне але - задоволення, в якому Путін просто не зміг собі відмовити. Як і всі диктатори, він просто обожнює символізм, і цю маленьку слабкість по можливості намагається задовольнити челядь Путіна. До його 54-іменин була убита журналістка "Нової газети" Анна Політковська, опозиціонера Бориса Нємцова застрелили прямо під його вікнами в Кремлі», - пише автор блогу.

Це все сталося за день до його 65-річчя та в день, який викарбуваний на медалях «За повернення Криму» як дата початку операції по захопленню півострова. Чуркіну стало погано прямо в його робочому кабінеті.

Автор говорить, що «у нього, до мозку кісток чиновника без унції совісті були бамбукові нерви. Не кажучи вже про те, як трепетно в Росії відносяться до здоров'я важливих чиновників, так що проблеми з серцем вони навряд чи могли пропустити».

Але для Росії це вже стало традицією: якщо чиновник стає непотрібним, ось тоді-то у нього починаються серйозні проблеми зі здоров'ям. ФСБ, як і всі її попередники як то КДБ, НКВД, Таємна канцелярія та інші, століттями без зайвих моральних страждань позбувалися від непотрібних або небезпечних лакеїв.

Але іноді траплялися й проколи, наприклад, коли людина стріляє собі в груди, а потім - контрольний в голову. Або живе людина в Лондоні і раптом труїться полонієм з періодом напіврозпаду 138 днів і 9 годин. Але є і безліч успішних прикладів, особливо в останні роки:

27 грудня 2015 роки від «зупинки серця» помер генерал-майор Олександр Шушукін, який командував захопленням Криму.

4 січня 2016 року раптово помер начальник ГРУ РФ генерал-полковник Ігор Сергун, офіційно – через серцеву недостатність. Сергун планував і брав участь операцією по анексії Криму, за що згодом був включений в санкційні списки США, Євросоюзу, Канади та України.

27 вересня 2016 року «раптово зупинилося серце» у колишнього начальника управління ФСБ по Краснодарському краю РФ Олексія Шишкова, який відправляв «гумконвоі» на Донбас.

Від різних «серцевих нападів», «раку», «невстановленої хвороби», «депресії», «нещасного випадку» і «замахів» за 2015-2016 рік загинули не менше двадцяти генералів, кадрових військових рангом нижче, чиновників вищої та середньої ланки, а також іменитих бойовиків «ДНР / ЛНР». І тільки за січень-неповний лютого той чи інший спосіб вже усунені «Гіві», Болотов, а тепер «раптово помер» і Чуркін, постійний брехун Кремля.

«Це говорить про те, що Путін почав усвідомлювати - Гаагою дійсно пахне, і якщо він не повторить долю Хусейна або Муссоліні, але виявиться на місці Мілошевича, від зайвого вантажу свідків йому варто позбутися. Чим він, судячи з усього, зайнявся вже впритул», - резюмує автор.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ