Відомо, що до 20 січня водій Віктор Шипашинов перебував у слідчому ізоляторі.

Відповідне рішення про зміну запобіжного заходу ухвалили у четвер, 20 січня.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише «Твоє місто».

«20 січня суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Наступне судове засідання заплановане на лютий», – зазначили у прокуратурі.

Нагадуємо, трагедія трапилася у суботу близько 6 ранку.  Водій маршрутного таксі №138  (с. Лапаївка –  вул. Вашингтона) марки «БАЗ», повертаючи з вулиці Дорошенка на проспект Свободи, наїхав  на двох львів’янок віком 48 та 67 років, які по переході перетинали дорогу. На відео, яке оприлюднила того ж дня поліція, видно, що водій спочатку пригальмував, а далі просто поїхав з місця ДТП.  Від удару старшу жінку відкинуло на проїзну частину дороги. Вона отримала травми, але вижила. Тіло другої жінки виявили за сім кілометрів від місця аварії – на кінцевій зупинці  автобуса на вулиці Джорджа Вашингтона.  “Маршрутка” протягнула жінку, яка зачепилася за кузов, з місця ДТП.

Загибла Ольга Дуплеца була монахинею Катедрального собору Внебовзяття Пресвятої Діви у Львові (Латинська катедра). Вона працювала на парафіяльній кухні плебанії. Також була настоятелькою згромадження Сестер Францішканки Родина Марії. Того трагічного ранку вона разом зі сестрою Галиною йшла на месу до Катедри.

Монахиню поховали 25 листопада на Личаківському кладовищі у гробівці сестер-францисканок.

ІА "Вголос": НОВИНИ