300 тисяч гривень заплатить Українська залізниця батькам загиблого мешканця Сколе, який потрапив під колеса електропоїзда та помер на місці.

Про це повідомляє Львівський апеляційний суд.

Так, 29 листопада 2022 року Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Акціонерного товариства «Українська залізниця» на рішення Сколівського районного суду Львівської області від 12 січня 2022 року у справі за позовом представника батьків загиблого про відшкодування моральної шкоди, заподіяної смертю їхнього сина.

Коротко про обставини справи

2 листопада 2018 року на станції Сколе електропоїзд скоїв наїзд на 20-річного чоловіка, який від отриманих травм помер на місці події. Відтак, представник батьків потерпілого звернулися до суду з позовом про відшкодування моральної шкоди відповідачем.

Рішенням Сколівського районного суду Львівської області від 12 січня 2022 року позов задоволено частково. Зокрема, зобов’язано стягнути з АТ «Українська залізниця» на користь матері та батька загиблого загалом 300 000 гривень моральної шкоди, а також призначено стягнути з відповідача в дохід держави судовий збір у сумі 3000 грн. В задоволенні решти позовних вимог – відмовлено.

Розгляд в апеляційній інстанції

Заслухавши пояснення сторін, повно та всебічно дослідивши матеріали справи, колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у жовтні цей же суд зобов'язав Українську залізницю сплатити батькам загиблого під колесами поїзда мешканця Пустомитівського району 200 тисяч гривень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ