Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео смертельної ДТП за участі автомобілів «Toyota Land Cruiser» та «Skoda», яка трапилася сьогодні вночі на Троєщині.

Він зазначив, що 28-річний водій «Toyota Land Cruiser» вже затриманий. Також Геращенко запевнив, що поліція і прокуратура будуть вимагати в суді його арешту без права виходу під заставу, адже «такі покидьки небезпечні для людей».

Згідно з чинним законодавством, горе-водієві загрожує 10 років позбавлення волі із правом на амністію та дострокове звільнення після відбуття половини терміну ув'язнення.
Проте Геращенко зауважив, що з середи, 17 березня, набуде чинності Закон № 2695 про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Відповідно до нових норм, за такі злочини каратимуть позбавлення волі на 12 років без права на амністію чи помилування. А дострокове звільнення можливе буде тільки після відбуття двох третин усього терміну ув'язнення.

Смертельна ДТП в Києві на Троєщині: Геращенко опублікував відео зіткнення

Що передувало

  • В ніч на 15 березня на перехресті бульвару Перова та проспекту Романа Шухевича у Дніпровському районі Києва нетверезий чоловік 1992-го року народження за кермом автомобіля «Toyota Land Cruiser» з дорогими та елітними номерними на швидкості влетів у автомобіль «Skoda» і обидві автівки відкинуло на 20 метрів.
  • Внаслідок зіткнення загинув водій автомобіля «Skoda» 1979-го року народження і пасажирка (імовірно, його дочка). Остання загинула не відразу, а тільки перед приїздом медиків.
  • Загиблих затиснуло у автівці і їх довелося вирізати за допомогою пневмоінструменту та бензорізу.
  • Водія «Toyota Land Cruiser» затримали і перевірили на алкотестері. Вміст алкоголю в його крові становив 2,05 проміле
  • За непідтвердженими даними видання 24 Київ, власником «Toyota Land Cruiser» є експрацівник поліції охорони Вінницької області Василь Губрій.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ