22-річному чоловіку, який на швидкості збив автомобілем дитячий візок з однорічним хлопчиком, обрали покарання. Радехівський районний суд Львівської області призначив водію 2 роки випробувального терміну. Про це пише «Захід.нет».

Трагедія сталася ще восени 2019 року. В селі Бабичі на трасі Львів-Луцьк мешканець Стрия перевищив швидкість. Автомобіль виїхав на узбіччя. В цей час там перебувала 26-річна жінка з дитиною.

Транспортний засіб зачепив дитячий візочок та влетів у огорожу. Від отриманих травм однорічний хлопчик помер у лікарні.

Свою провину водій визнав. Слідство встановило, що він прямував із Радехова до Львова. Раптово чоловік побачив на дорозі собаку та втратив пильність. Моральну шкоду батькам загиблого винуватець ДТП виплатив. Вони попросили суддю не карати його суворо.

Водію обрали покарання – 5 років позбавлення волі та заборона сідати за кермо упродовж одного року. Зважаючи на пом’якшувальні обставини, чоловіка звільнили від покарання та призначили умовний термін.

Також чоловік повинен заплатити майже 5 тисяч гривень судових витрат. Його зобов’язали упродовж двох років повідомляти про зміну роботи чи місця проживання.

Нагадаємо, 14 червня на дорогах Львівщини сталося 56 аварій. Унаслідок дорожньо-транспортних пригод травму отримала одна людина. Правоохоронці склали на порушників 55 адміністративних протоколів.

Як повідомляв "Вголос", на Львівщині триває операція "Пішохід". Від початку місяця правоохоронці оштрафували більше 600 порушників. За порушення правил дорожнього руху пішоходами передбачений штраф – 255 гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ