Відповідне оголошення розмістили у «групі кемеровчан, один з яких втратив близьких у НП», повідомляють РІА «Новости».

«Мене і моїх друзів шокувала і сама трагедія, і поведінка цього пранкера. Так як слідчі органи РФ порушили проти нього справу, ми вирішили прискорити процес, розуміючи, що доставити його з-за кордону буде складно», – сказав журналістам господар телефонного номера, вказаного в оголошенні.

Він представився Геннадієм, не назвавши прізвища. За його словами, рідних у трагедії втратив не він сам, а його товариш, хоча оголошення написане від першої особи.

«Ми з ним, а також ще один наш друг, вирішили вкластися в підсумкову суму і покарати провокатора, який влаштував на трагедії таке шоу. Якщо Вольнов виявиться в РФ, він буде переданий правоохоронним органам. Ми хочемо, щоб він поніс законне покарання», – сказав він.

При цьому, в Telegram-каналі «Мінправди» повідомляється, що все це є ще одним пранком Вольнова.

«Телефон, вказаний в повідомленнях про нагороду і на який дзвонили журналісти, в реальності належить самому Вольнову. Очевидно, що інформацію подібного роду треба відразу ж перевіряти, особливо якщо ви маєте справу з такою людиною, як Микита Кувіков (справжнє ім'я українського пранкера)», – сказано в статті.

Як відомо, Слідчий комітет РФ відкрив кримінальне провадження стосовно українського пранкера Микити Кувікова (Євгена Вольнова – у мережі). Чоловікові закидають «розпалювання ненависті чи ворожнечі» через поширення в Інтернеті інформації про 300 загиблих під час пожежі у торговому центрі міста Кемерово.

Нагадаємо, за остаточними даними, внаслідок пожежі 25 березня в торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові загинули 64 людини, даних про зниклих безвісти в цей момент немає.

Як писав «Вголос», сьогодні, 28 березня, у російському Кемерові почалися прощання із загиблими під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня».

Також вчора в Кемерові жителі вийшли на мітинг з вимогою оприлюднити правдиві дані про загиблих у пожежі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ