Станом на 7:00 10 жовтня рятувальники ліквідували п'ять пожеж за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів біля м. Ічня, в с. Августівка.

Про це повідомляє ДСНС.

Зараз на території військового складу спостерігають вибухи різної інтенсивності. В резерві перебуває сім пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька. «Після зменшення інтенсивності вибухів сили і засоби ДСНС розпочнуть виконання заходів з ліквідації надзвичайної ситуації. На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На даний час інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило», — повідомляють рятувальники.

З Ічні та 30-х прилеглих населених пунктів із 16-кілометрової зони евакуювали понад 12,5 тисяч осіб.

До центральної районної лікарні до лікувальних закладів смт Парафіївка евакуювали 163-х хворих.

Для прийому евакуйованих підготували 18 приймальних пунктів у приміщеннях шкіл, будинків культури та інших закладів Ічнянського (10), Прилуцького (4), Бахмацького (2), Ніжинського (1) районів та м. Прилуки (1). В 11-х евакуаційних пунктах розмістили 2 тис. 277 осіб, із них — 256 дітей.

У пунктах приймання організували харчування евакуйованого населення, їм надають медичну та психологічну допомогу. Евакуаційні заходи тривають.

Крім цього, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у населених пунктах, неподалік від складу органи влади відімкнули від газопостачання місто Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району, тимчасово припинили рух потягів через станцію Ічня, автомобільний транспорт спрямовали в об’їзд зони надзвичайної ситуації, а також закрили повітряний простір у радіусі 30 км.

ІА "Вголос": НОВИНИ