За словами професора Міжнародного університету Флориди, собаки, які виявляють коронавірус біля входів в спортивні об'єкти і тематичні парки в Центральній Флориді, незабаром можуть стати нормальним явищем.

Про це пише Click Orlando.

Доктор Кеннет Фертон – професор хімії і біохімії, ректор університету, каже, що собаки можуть визначати COVID-19 більш ніж на 90 відсотків.

Фертон сказав, що протягом останніх шести місяців університет навчає собак виконувати «детективну» роботу по виявленню COVID-19 в приміщеннях.

У навчальному закладі розповіли, що в 9 з 10 випадків собаки можуть виявити людину, інфіковану COVID-19.

Дослідники збирають використані маски для обличчя у пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 в сусідній лікарні, і тренують собак виявляти вірус.

За словами Фертона, якщо собака вже навчена для виявлення запахів, її можна навчити виявляти коронавірусну інфекцію протягом двох тижнів.

Фертон сказав, що тематичні парки, такі як Walt Disney World і Universal Studios Orlando Resort, можуть розглянути можливість використання собак в якості ще одного рівня захисту.

Фертон також додав, що в даний час в Таллахассі працюють три навчені собаки, підготовлені у співпраці з Центром надзвичайних операцій губернатора Рона ДеСантіс.

Ці собаки активно сканують приміщення в навчальних закладах на наявність вірусу. Ще одна дресирована собака сканує кампус і класи.

«Ми використовуємо їх в основному в приміщеннях, де можна провести ретельне прибирання. Це може бути кімната, в якій міг перебувати людина з позитивним результатом тесту на коронавірус», – зазначив Фертон.

За його словами, на спортивному об'єкті собаки можуть виявляти вірус, якщо люди знаходяться на соціальної дистанції в 2 метри один від одного.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

У Великобританії від коронавірусу вакцинувалися вже 10 млн людей.

Очільник представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас підтвердив інформацію про те, що у лютому 2021 року Україна отримає вакцину проти коронавірусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ