Очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук розкритикував чинного міського голову Львова Андрія Садового за розтрату бюджетних коштів. Політик звернув увагу на те, що чиновники не забувають кожного місяця виписувати собі величезні премії, а при цьому скаржаться, нібито в бюджеті не вистачає коштів навіть на найелементарніші речі.

Про це Мельничук сказав у прямому ефірі «Народного толк-шоу».

«Садовий керує Львовом 15 років. Всі ці 15 років він із чиновниками говорить: »Пасувало би зробити це, пасувало би зробити це...Але немає грошей!« Коли я це чую, то розумію, що вони, м'яко кажучи, говорять неправду. Подивіться на цифри. Бюджет Львова до 2015 року - це 1,5 мільярда гривень. А після 2015-го, після реформи децентралізації - це вже 8,5 мільярда гривень! І скажіть, як це: на суперпремії заступникам міського голови - гроші є, на абсолютно не потрібний піар - гроші є, на страшенну корупцію і збагачення чиновників - гроші є, а на пішохідний перехід - грошей немає? Як це?

Тобто ми маємо ситуацію, коли кожного дня через безлад у місті страждають сотні людей, а влада, замість того, щоб найняти спеціалістів, послухати експертів, обговорити вирішення проблем із громадою Львова, просто робить вигляд, що проблем не існує. Рясного як району - нібито не існує! Тому і довколишні села були категорично проти об'єднання у Львівську ОТГ, бо ніхто з них не хоче таких »господарів«, яких зараз має Львів», - зазначив Любомир Мельничук.

За словами націоналіста, нинішня львівська влада вміє дуже добре робити тільки одне: знімати рекламні ролики для Садового. І порівняння розвитку Львова з розвитком сусідніх міст це підтверджує.

«За 15 років Садового у Львові - нуль нових дитячих садків, нуль нових шкіл! Нуль! А мер-свободівець Руслан Марцінків в Івано-Франківську тільки за одну каденцію п'ять збудував! І це при тому, що Івано-Франківськ набагато менший за Львів!  У Садового просто немає бажання робити це і є корупція. Він спочатку хотів бути головою Верховної Ради - навіть провів туди фракцію, але в результаті нічого з того не вийшло. Потім хотів стати президентом - і також нічого з того не вийшло. Далі прем'єр-міністром - і також нічого не вийшло. Він просто втратив інтерес до господарки Львова! Але зараз будь-якою ціною спробує втриматися на посаді, бо це його останній шанс», - додав Мельничук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ