Львівська міська рада відмовилася виплачувати по 100 тис. грн допомоги медичним працівникам Львова, які захворіли на коронавірус. За протокольне доручення про підготовку відповідної ухвали на сесії 28 травня проголосував депутатський корпус, втім чиновники заявили, що для цього в бюджеті не вистачить коштів.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник.

«На пленарному засіданні 28 травня за нашої з Григорієм Козловським ініціативи сесія Львівської міської ради проголосувала за протокольне доручення – підготувати ухвалу про виплату захворілим на коронавірус медичним працівникам Львова по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Відповідне рішення підтримали 50 депутатів. Минуло півтора місяці — і ми отримали відповідь від чиновників: мерія не має можливості виплатити ці суми через збитки в бюджеті Львова за час карантину.

А як тоді є можливість ледве не кожного місяця давати по 100 тисяч гривень на премії меру і його заступникам? Звідки взялися 750 тисяч гривень на душ для них? А 1 мільйон гривень на туалетний папір? А 2 мільйони гривень на двері? А 3 мільйони гривень на таксі? Політика подвійних стандартів і ніякої совісті. З року в рік, з року в рік...» - зазначив Гутник.

ІА "Вголос": НОВИНИ